dijous, 14 de juny del 2012

PRÀCTICA AMB WEBQUEST

DESENVOLUPAMENT D'UNA UNITAT DIDÀCTICA AMB WEBQUEST

Anteriorment, vàrem explicar com es realitzava una webQuest. Per tal de posar a prova els nostres coneixements, la meua companya María del Rocío Picó i jo, hem desenvolupat una unitat didàctica amb la webQuest. 

La unitat que hem escollit tracta sobre l'orientació en anglés, però explicada des d'aquesta eina de Google.


Per a vore la nostra webQuest, prémer en la imatge

PRÀCTICA AMB EXE-LEARNING

REALITZACIÓ D'ACTIVITATS AMB EXE-LEARNING

Una vegada explicades les funcions de l'eXe-Learning, la meua companya Mª del Rocío Picó i jo, hem posat a prova els nostres coneixements adquirits realitzant una pràctica dirigida als xiquets, amb aquest programa.

Primerament, hem descarregat l'eXe-Learning en l'ordinador i hem començat a treballar:

El nostre treball l'hem titulat com "Aprenem Ofimàtica", ja que va relacionat amb els programes bàsics i fonamentals d'aquest camp: Paint, Microsoft Office Power Point, Microsoft Office Movie Maker, Microsoft Office Excel, sense oblidar el Microsoft Office Word.

dimarts, 12 de juny del 2012

TEMA 15

INFORMÀTICA EDUCATIVA

La informàtica educativa és un camp que emergeix de la interdisciplina que es dóna entre la Informàtica i l'Educació per tal de donar solució a tres problemes bàsics: Aplicar informàtica en educació, aplicar educació en informàtica i assegurar el desenvolupament del propi camp.


Per tal de donar resposta a aquestos problemes, s'han desenvolupat programes de suport informàtic, els quals els podem classificar en tres grans grups:


Eines d’usuari de propòsit general. Facilitar tasques de recollida, presentació i gestió de dades, processadors de text, bases de dades, mapes conceptuals.

TEMA 14

APLICACIONS EDUCATIVES DEL PROGRAMARI LLIURE

El programari lliure és una eina amb la qual totes les escoles haurien d'estar familiaritzades i s'hauria d'utilitzar únicament el programari lliure a l'hora de treballar en l'aula. Aquest, fomenta la participació i anima la gent a col·laborar per tal de millorar-lo. A més a més, és una lluita contra còpia il·licita de programes. Té totes les ferramentes per desenvolupar persones competents i bons ciutadans de la seua comunitat.


Un exemple de programari lliure és Linux.


Linux  és un sistema operatiu compatible Unix i les dues característiques que el diferencien de la resta de sistemes són:
  • És lliure, per tant no hem de pagar llicència a cap casa desenvolupadora de programari per al seu ús.
  • El sistema ve acompanyat del codi font.

dilluns, 11 de juny del 2012

eXe-Learning

EXE - LEARNING

L'eXe-Learning és un recurs digital educatiu a l'abast de tothom. És un programa que els docents l'empren per tal que els alumnes aprenguen sobre determinats continguts de manera interactiva. A més, no cal tenir grans coneixments informàtics per poder instalar-lo i utilitzar-lo correctament.


Els recursos creats en eXelearning poden exportar-se en formats de paquet de contingut de IMS, SCORM 1.2 o IMS Common Cartridge o com simple pàgines de Web independents, sense massa dificultats i pot ser visualitzat des de qualsevol navegador, però per descargar-lo és preferible el Mozilla.


L'objectiu de treballar amb aquesta interfície és fomentar en els alumnes un aprenentatge més actiu i una autonomia que canvie el rol de l'alumne passiu. Amb això aconseguirem que aquest es motive i treballe de forma més amena continguts de la matèria.

dissabte, 9 de juny del 2012

LA SOCIETAT DIGITAL

LA SOCIETAT DIGITAL I LES SEUES IMPLICACIONS EDUCATIVES

En aquest treball tractàrem d'investigar sobre la societat digital en general, centrant-nos principalment tant en la problemàtica que tenen les TIC, sobre els alumnes i l'escola en general, així com els avantatges. A més a més, varem cercar informació sobre la societat digital, el que significava per a autors importants i seleccionàrem les que més s'ajustaven als nostres desitjos. 

Per vore el treball complet he emprat el Slideshare (encara que amb el Script pot ser es vega millor):
La Societat Digital i les seues Implicacions Educatives
View more documents from DaviniAzh




També realitzàrem un molt breu resum en format Power Point, el qual facilite a continuació:

La Societat Digital i les seues Implicacions Educatives

View more PowerPoint from DaviniAzh

TEMA 13


XARXES SOCIALS EN EDUCACIÓ: TWITTER I FACEBOOK

Les xarxes socials són estructures socials composades de grups de persones, les quals estan connectades per un o diversos tipus de relacions, tals com l’amistat, la parentel·la, interessos comuns o que comparteixen coneixements. Són llocs web que ofereixen serveis i funcionalitat de comunicació diversos per mantenir en contacte els usuaris en la xarxa.


TEMA 12

EINES DE LA WEB 2.0: WEBQUEST

DEFINICIÓ DE WEBQUEST

La WebQuest és una ferramenta que forma part d'una enciclopèdia per al treball didàctic, que consisteix a una investigació guiada, amb recursos principalment procedents d'Internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu i l'autonomia dels alumnes. Alhora, el docent orienta tot el procés.


Existeixen diversos tipus de webQuest d'entre les que destacarem la webQuest a llarg termini i a curt termini. Aquestes últimes tenen una duració d'un a tres períodes de classes, en les quals els alumnes finalitzaran les activitats proposades. Té per finalitat, l'adquisició i integració d'un coneixement d'un determinat contingut d'una o diverses matèries. En canvi, les que en són a llarg termini, duren com a mínim entre una setmana i un mes aproximadament i implica un major nombre de tasques. L'objectiu de la mateixa és ampliar una mica més el coneixement.

dimarts, 8 de maig del 2012

TEMA 11

EINES DE LA WEB 2.0: BLOCS I WIKIS

========================= BLOC=========================

Un bloc és com un diari interactiu personal, on l'autor pot publicar entrades que apareixeran ordenades cronològicament, és a dir, la més recent apareixerà primer. A més, cada article publicat tindra una URL distinta i  es poden organitzar per categories o etiquetes que apareixeran on desitje el creador de la pàgina posar-les.

Existeixen servidors gratuïts per poder crear un bloc, com Blogger o Wordpress. Un dels grans avantatges del bloc és el trackback, que consisteix a un enllaç invers que permet conéixer quins enllaços apunten a un determinat article. Altra característica importat dels blocs és que ofereixen sindicació de continguts per tal que els subscriptors reben informació sobre altres blogs. Solen incloure també gadgets o widgets que faciliten la búsqueda d'entrades, decoren el blog i moltes altres funcionalitats.


dissabte, 5 de maig del 2012

GOOGLE SITES

En aquesta lliçó aprendrem a utilitzar Google Sites per poder elaborar més endavant la nostra pròpia webquest.

GOOGLE SITES

Google Sites és una aplicació on-line gratuïta. Aquesta aplicació permet crear un lloc web o una pàgina intranet de forma senzilla. Amb Google Sites els usuaris poden reunir en un únic lloc i d'una forma ràpida informació variada, fins i tot vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text. A més a més, permet compartir informació amb facilitat per vore-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tota l'organització, o amb tothom.

A continuació, explicarem com fer un bon ús de google sites i aprofitar-ho per als nostres futurs treballs.

dimecres, 25 d’abril del 2012

Tema 10

LA WEB 2.0

Abans d'existir la Web 2.0, hi havia la Web 1.0 a disposició de tots els usuaris. Aquesta Web ens oferia pàgines estàtiques on només es podia llegir i no editar ni afegir informació. A més a més, els continguts no eren produïts pels mateixos usuaris, sinó per Webmaster i només es donava l'opció de visitar pàgines de lectura. També era necessari tindre instal·lat un programari client en l'ordinador.

divendres, 13 d’abril del 2012

CERCADORS D'IMATGES

En aquesta pràctica estudiarem els cercadors o bancs d'imatges i les diferents tipologies. Aquestos cercadors són col·leccions de fotografies, vídeos, gravacions, etc. que serveixen per realitzar activitats. Concretament, aquesta pràctica té per objectiu fer a continuació una Webquest i el professor ha considerat que primer hauríem de saber on buscar les imatges per a la nostra webquest.

dijous, 22 de març del 2012

TEMA 9



21/03/2012

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a la

Societat Digital

     1.      Característiques de la Societat TIC

v  Gran presència del “mass – media”
v  Molta informació al nostre abast
v  Continus avanços científics i tecnològics
v  La fi de l’era industrial
v  Llibertat de moviment
v  Nous entorns laborals

TEMA 8


21/03/2012

Organització dels recursos TIC en educació primària

1. Justificació d’un projecte TIC
·                    Impulsar el desenvolupament d'un espai virtual
·                    Potència l'ús de les TIC com a recurs per al professorat i la gestió administrativa
·                    Desenvolupar un model d'avaluació per millorar la docència
·                    Integrar les TIC en el procés d’E/A

dilluns, 19 de març del 2012

Tema 7

16/03/2012

Professorat i àmbit tecnològic

      1.      Exposició del professor recolzat en tecnologies
Ø Utilització de l’ordinador i un projecte
Ø S’usen recursos propis o externs

Inconvenients
Ø L’alumne no aprén a utilitzar les tecnologies
Ø No fomenta l’accés universal a les TIC
Ø No fomenta el treball cooperatiu
Ø Aprenentatge passiu

divendres, 16 de març del 2012

TEMA 6


El procés d’integració i ús pedagògic de les TIC en centres educatius.
Estudi de casos.
1.      Aportacions de les TIC als centres escolars
·         Canvia la forma d’organitzar les aules
·         Innovacions en l’àmbit de l’ensenyament
·         Les TIC motiven els alumnes
·         Formació contínua del professor

dissabte, 10 de març del 2012

CONTE

Sessió 9/03/2012


En aquesta sessió ha deixat temps per terminar el conte a aquells que encara els faltaven alguns retocs o tenien algun dubte relacionat amb el mateix que no els ha permés finalitzar-lo.
Ha sigut una sessió bastant profitosa, ja que hem pogut avançar treballs pendents i estalviar-nos alguna hora de treball a casa.

PRÀCTICA 5


REALITZACIÓ D'UN CONTE DIGITAL

En aquesta pràctica hem començat a treballar en el nostre conte digital. Teníem total llibertat per escollir el tema i l’estil del mateix. Concretament el meu tracta sobre un grupet de xiquets que decideix anar-se’n d’excursió a la muntanya i es perd pel camí amb només unes poques provisions de menjar. Per saber-ne més caldrà vore-ho. El facilitaré en aquest bloc de l’assignatura.

TEMA 5


07/03/2012

DOCÈNCIA VIRTUAL: B – LEARNING

Què és? Definicions segons diversos autors:
        -        Coaten: combinació ensenyament cara a cara i el virtual.
        -        Brodsky: combinació classes magistrals amb exercicis, estudis de casos, etc.
        -        Brenan: utilització de recursos TIC per a solucionar problemes.
        -        Amar: combinació e-eines amb eines tradicionals.



TEMA 4


29/03/2012

DOCÈNCIA VIRTUAL: E-LEARNING

1.      Què és el E-learning?
Ø  Formació que utilitza la xarxa com a eina de transmissió de la informació
Ø  Ensenyament a distància obert i flexible
Ø  Permet la distribució i accés de materials per un mitjà electrònic


PRÀCTICA 4

diumenge, 26 de febrer del 2012

TEMA 3

22/02/2012
TENDÈNCIES METODOLÒGIQUES I TIC

Paradigmes educatius
Ø  Paradigma conductista
Ø  Paradigma cognitiu
Ø  Paradigma ambientalista
Ø  Paradigma constructivista



dissabte, 18 de febrer del 2012

PRÀCTICA 3


MISTER WONG

Mister Wong és un cercador social. Aquesta aplicació serveix per classificar els teus marcadors preferits i tota la informació que vulguem, de forma pública o privada.
Per poder començar a treballar amb aquesta eina, hem de registrar-nos en la pàgina: 

  • Escollir el nom d’usuari.
  • Indicar la direcció e-mail.
  •  Especificar la contrasenya.

TEMA 2


15/02/2012
INTEGRACIÓ DE LES TIC AL CURRÍCULUM

Les TIC en educació primària sorgeixen per:
Ø  Gestionar informació
Ø  Ambient d’aprenentatge a baix cost
Ø  Donar resposta a la competència digital

Estàndards TIC per a l’alumnat:
Ø  Alumnes competents per utilitzar les TIC


dilluns, 13 de febrer del 2012

PRÀCTICA 2

BLOGGER

Blogger és una pàgina destinada a l'ús educatiu i per poder treballar-ne amb aquest, primerament has de crear un comte Gmail. A continuació, entres a la pàgina principal de blogger. Ací hi apareixerà l'opció de crear un nou bloc.


diumenge, 12 de febrer del 2012

TIC I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

PRÀCTICA 1

03/02/2012
GOOGLE DOCS

Google docs és un programa que serveix per a crear documents en línia que ens ofereix la possibilitat de treballar en colaboració amb el grup.

Per tal d'accedir a aquesta aplicació de google, primerament hem hagut de crear un conte Gmail. Arran d'ací, comencem a vore les opcions de què disposem:

És com qualsevol document de word (mateixes pestanyes, opcions, etc.).